⚡️⚡️⚡️ Електроенергія, вироблена українськими АЕС в умовах російського терору проти енергетичних об’єктів України

⚡️⚡️⚡️ Електроенергія, вироблена українськими АЕС в умовах російського терору проти енергетичних об’єктів України, утримала вітчизняну енергосистему

Станом на липень 2023-го українські АЕС виробили майже на 4 млрд кВт-год більше електроенергії, ніж прогнозувалося на початку року. Додаткового обсягу виробництва електроенергії атомним електростанціям вдалося досягти завдяки оптимізації та скороченню строків проведення планових ремонтних компаній.

Так, за 7 місяців 2023 року ДП «НАЕК «Енергоатом» загалом виробив 47,6% електроенергії від загальних потреб країни, тоді як ТЕС і ТЕЦ – 27,8%, гідрогенерація – 14,1%, інші – 10,5%. Тобто обсяг виробленої Енергоатомом електроенергії становив майже половину від того, що з початку року згенерували гідроелектростанції в Україні, та вдвічі перевищив генерацію ТЕЦ та ТЕС. При цьому атомна та гідроенергетика у повному обсязі забезпечили виконання ПСО для населення.

В умовах постійних викликів, зумовлених російською агресією, та регулярних масованих ракетних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури України саме ядерна генерація допомогла вітчизняній енергосистемі втриматися протягом однієї з найскладніших зим в історії держави.

Навіть під час наймасштабнішої ремонтної кампанії АЕС продовжили генерувати електроенергію для українців. Наприклад, частка її виробництва Компанією в липні поточного року становила майже 45%.

На жаль, цього року в загальному енергобалансі немає внеску найбільшої та найпотужнішої АЕС України і Європи – Запорізької, яка торік, від початку окупації й до моменту повної зупинки 11 вересня 2022-го, завдяки самовідданій роботі українських атомників виробила та реалізувала понад 7 млрд кВт⋅год електроенергії. Це не лише принесло 14,5 млрд грн, а й додавало міцності українській енергосистемі у воєнний час та допомогло утримати низькими тарифи для населення.

Нагадаємо, що через пошкодження рашистами більшості ліній електропередачі, які з'єднують ЗАЕС із українською енергосистемою, станцію довелося повністю зупинити 11 вересня 2022 року. Відтоді вона не дає, а лише «бере» електроенергію – постійно споживаючи по 75 МВт електроенергії на власні потреби, і витрати за це відшкодовує Енергоатом.

Вся Україна очікує деокупації Запорізької АЕС і повернення її до єдиного компетентного та легітимного оператора – Енергоатома!

Все це ще раз підкреслює, що саме завдяки роботі атомних електростанцій намагання російських загарбників занурити Україну в пітьму і холод – провалилися!

Енергоатом працює для України та українців!

#новини_компанії

THEA

⚡️⚡️⚡️ Електроенергія, вироблена українськими АЕС в умовах російського терору проти енергетичних об’єктів України

Джерело