🇸🇰 Словаччина відмовляється від ядерного палива з рф Ця європейська країна, диверсифікуючи постачальників…

🇸🇰 Словаччина відмовляється від ядерного палива з рф

Ця європейська країна, диверсифікуючи постачальників ядерного палива для реакторів ВВЕР-440, підписала угоду з американською компанією Westinghouse.

Як зазначив гендиректор Slovenske elektrární Браніслав Стричек, залучення іншого постачальника ядерного палива для електростанцій Словаччини є важливим кроком до зміцнення її енергетичної безпеки.

Україна першою розпочала процес диверсифікації постачання ядерного палива для реакторів ВВЕР-440. Ще у вересні 2020 року Президент Енергоатома Петро Котін та президент і головний виконавчий директор Westinghouse Патрік Фрагман у присутності президента України Володимира Зеленського підписали контракт на розробку палива для цих реакторних установок. Саме підписання цього документу стало початком руйнування монополії рф на ядерне паливо для ВВЕР-440.

Стратегічний партнер Енергоатома, компанія Westinghouse за участі інженерів Енергоатома та фахівців інших компаній у рекордні терміни виконала всі проєктні та конструкторські роботи, необхідні розрахунки й обґрунтування, а пізніше виготовила перші партії альтернативного палива.

І те, що після України Westinghouse підписала контракт на постачання палива для реакторів ВВЕР-440 і зі Словаччиною, є беззаперечним свідченням: монополію на російське паливо – зруйновано.

Енергоатом вдячний американській компанії Westinghouse та українським працівникам, які брали участь у підготовці палива до виробництва. Знищення російської монополії на ринку ядерного палива – це внесок Енергоатома та його партнерів в українську Перемогу!

#атомні_новини

THEA

🇸🇰 Словаччина відмовляється від ядерного палива з рф
        
Ця європейська країна, диверсифікуючи постачальників...

Джерело