⚡️ В Енергоатомі розпочалась нарада з фінансово-економічних питань Сьогодні, 29 серпня 2023 року

⚡️ В Енергоатомі розпочалась нарада з фінансово-економічних питань

Сьогодні, 29 серпня 2023 року, президент «ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін відкрив засідання фінансово-економічної ради та наголосив, що такі наради мають стати регулярними. Головна мета заходу визначити напрями фінансово-економічної діяльності Компанії, розглянути проблемні питання та напрацювати шляхи їх вирішення.

Президент Енергоатома зазначив, що на нараді присутні найкращі фахівці Компанії в галузі фінансово-економічної діяльності. Він запевнив, що під керівництвом віцепрезидента Енергоатома Хартмута Якоба всі питання, включені до порядку денного, будуть розглянуті та визначені шляхи їх ефективного вирішення.

Серед низки питань Петро Котін окреслив два основних проблемних для роботи Компанії: незбалансованість моделі ПСО, через яку Енергоатом на сьогодні має заборгованість, проте не має джерела для її погашення, а також незатверджений фінансовий план.

«Маємо заборгованість з виконання ПСО, для погашення якої, на жаль, на сьогодні ми не маємо джерел. І навіть якщо виробіток електроенергії буде на високому рівні, як ми і плануємо, ми все одно до кінця року залишимось із боргом у 17 млрд грн. За підсумками сьогоднішнього засідання має бути чітке розуміння того, що потрібно зробити для погашення цієї заборгованості до кінця року», – зазначив президент Енергоатома.

Він також наголосив, що з технічного огляду Компанія працює дуже добре: «Ми маємо високі показники виробництва електроенергії, результативно функціонує трейдинг. Ми виробили вже на 4 млрд кВт електричної енергії більше, ніж планували на початку року».

Також Петро Котін зазначив, що ще однією перемогою є отримання Енергоатомом кредитної гарантії на суму 192 млн фунтів стерлінгів від Експортно-кредитного агентства Великої Британії (UKEF) для закупівлі послуг збагачення урану у компанії Urenco. Це рішення ще раз підкреслює міжнародне визнання Енергоатому як надійної та стабільної Компанії.

Нарада продовжується.

#новини_компанії

THEA

⚡️ В Енергоатомі розпочалась нарада з фінансово-економічних питань 

Сьогодні, 29 серпня 2023 року
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram

Джерело