#вісник_санкцій 🇺🇸США запровадили санкції проти понад 150 компаній та фізичних осіб

#вісник_санкцій

🇺🇸США запровадили санкції проти понад 150 компаній та фізичних осіб, які задіяні в постачанні американських та інших західних технологій і товарів до росії, зокрема, шляхом обходу санкцій.

Це дуже важливий крок наших партнерів.

Група Макфола-Єрмака ретельно працювала над пропозиціями щодо санкцій. І дуже приємно, що вони були враховані у цьому пакеті.

‼️Під санкції потрапили компанії та люди, які допомагають російському ВПК, задіяні у виробництві ракет, ударних БПЛА, а також постачають електроніку та компоненти, без яких процес виробництва озброєнь був би неможливим.

У списку, зокрема, засновник «Російської мідної компанії» Ігор Алтушкін, голова ради директорів АТ «Трансмашхолдинг» Андрій Бокарєв, засновник Уральської гірничо-металургійної компанії Іскандер Махмудов та його син Джахангір Махмудов.

Також під санкціями опинилися, зокрема, «Автоваз, «Москвич», «Росавтодор», НВО «Сатурн», «Сінко-Банк», 61-й, 71-й та 72-й авторемонтні заводи, а також Ульянівський патронний завод, Ростовський інститут радіозв'язку та інші компанії.

Окрім російських компаній, під санкціями опинилися юридичні особи з Бельгії, ОАЕ, Словенії, Туреччини, ЦАР та інші.

Наприклад, обмеження введені проти фінських компаній — Siberica і Luminor, — і їхніх естонських та французьких співробітників, які брали участь у постачанні електронних компонентів російським фірмам — наприклад, камер для безпілотників, літієвих батарей та оптичних фільтрів.

Списки можна подивитися тут.

https://ofac.treasury.gov/recent-actions/20230914

Наша санкційна група продовжує роботу. Ми готуємо пропозиції, які надсилаємо нашим партнерам. Важливо, що в постійному діалозі з урядами країн ми досягаємо конструктивного результату і пропозиції враховуються в санкційних пакетах.

Джерело