​​Стан енергосистеми України: 🔹В неділю, 17 вересня, максимум споживання був на 1,9% вище, ніж у неділю 10 вересня;

​​Стан енергосистеми України:

🔹В неділю, 17 вересня, максимум споживання був на 1,9% вище, ніж у неділю 10 вересня;
🔹Сьогодні є імпорт зі Словаччини та експорт до Словаччини та Молдови ;
🔹Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 401 населений пункт.

СПОЖИВАННЯ
У неділю, 17 вересня, вечірній максимум споживання був на 1,9% вище, ніж у попередній вихідний – неділю, 10 вересня.

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ
Сьогодні є імпорт електроенергії зі Словаччини. Загальний обсяг 464 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 99 МВт.
Експорт сьогодні здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 5 356 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 390 МВт.

МАГІСТРАЛЬНІ МЕРЕЖІ
Вчора вранці дією захисту вимикалась високовольтна повітряна лінія у Львівській області, знеструмлювались споживачі. Енергопостачання було відновлено в повному обсязі через 50 хвилин. Оглядом виявлено сліди пташиної діяльності. Лінія була повернута в роботу.
Сьогодні вночі було зафіксоване повторне відключення дією захисту цієї ж лінії, що призвело до знеструмлення понад 8 тисяч споживачів. Енергопостачання було відновлено через 25 хвилин. Лінія працює, причини відключення з’ясовуються.

МЕРЕЖІ ОБЛЕНЕРГО
Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 401 населений пункт. Внаслідок артилерійських обстрілів росіянами прифронтових територій є нові пошкодження у мережах на Донеччині: знеструмлювались споживачі м.Торецьк та 2 вугільнодобувні підприємства. Також через обстріли є пошкодження в мережах на Харківщині, Сумщині та Миколаївщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.
Вчора також було зафіксовано відключення дією захисту в мережах «ДТЕК Одеські електромережі». Знеструмлювались понад 8 тисяч споживачів в Одеській області. Енергопостачання було відновлено через 5 хвилин.

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
Для збалансування енергосистеми вчора, 17 вересня, обмежувалась робота генерації з ВДЕ з 11:45 до 14:40 загальним обсягом 750 МВт·год.
На інших об'єктах генерації триває планова ремонтна кампанія.

Джерело