⚡️⚡️⚡️ Енергоатом розширює співпрацю з Національною академією наук України

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом розширює співпрацю з Національною академією наук України

20 вересня 2023 року Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та Президент НАН України Анатолій Загородній підписали оновлену Генеральну Угоду про науково-технічне співробітництво. Метою такої угоди є реалізація стратегії розвитку атомної енергетики України, супроводження та впровадження перспективних науково-технічних розробок i технологій.

«Продовження тривалої співпраці з Національною академією наук України допоможе Енергоатому реалізувати амбітну енергетичну стратегію України, згідно з якою до 2050 року нам потрібно додати потужностей. З тимчасово окупованою Запорізькою АЕС ми виробляли до 90 млрд кВт⋅год на рік, а до 2050-го — маємо вийти на виробництво 130 млрд кВт⋅год. Разом з колегами з НАН України ми співпрацюватимемо у проєктах для розбудови нових ядерних об'єктів та модернізації існуючих», — зазначив президент Енергоатома.

Петро Котін нагадав, що співробітництво між НАЕК та НАНУ вже реалізується. Зокрема, відокремлені підрозділи Енергоатома виконують спільні роботи з Інститутом ядерних досліджень, Інститутом металофізики, Інститутом електрозварювання та Харківським фізико-технічним інститутом. Одним з напрямів, який потрібно посилювати для розробки власних українських проєктів нових реакторних установок, є радіаційне матеріалознавство, і цьому буде приділятися особлива увага.

Президент НАН України Анатолій Загородній своєю чергою запевнив, що установа та її інституції допомагатимуть Енергоатому в досягненні поставлених урядом України цілей: «Ми дякуємо Компанії за вашу роботу у забезпеченні українців безпечною електроенергією. Переконаний, що продовження співпраці сприятиме виконанню державної стратегії, а ми всіляко цьому допомагатимемо».

#новини_компанії

THEA

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом розширює співпрацю з Національною академією наук України
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚡️⚡️⚡️ Енергоатом розширює співпрацю з Національною академією наук України Подробиці – далі ▶️: #новини_компанії Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA

Джерело