Усі бюджети без винятків мають витрачатися пріоритетно на оборону та підтримку ЗСУ

Усі бюджети без винятків мають витрачатися пріоритетно на оборону та підтримку ЗСУ

Усі бюджети без винятків мають витрачатися пріоритетно на оборону та підтримку ЗСУ. Про це неодноразово наголошував Президент України Володимир Зеленський. У порівнянні з 2021 роком місцеві бюджети зросли саме за рахунок військового ПДФО.

Тому додаткові надходження за рахунок повномасштабної війни повинні бути перерозподілені саме на потреби, які зумовлені війною. Гроші повинні використовуватися не на благоустрій, а на потреби оборони та цивільного захисту.

Сьогодні на позачерговій сесії облради висловив свою незгоду щодо звернення депутатів до Верховної Ради про недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів.

Хочу зауважити, що наразі у Полтавській області невикористано 4,6 млрд грн. У свою чергу органи місцевого самоврядування не ефективно залучають ці фінанси для потреб військових та оборону області.

Є чіткі приклади серед громад Полтавщини, де за 8 місяців були чималі надходження ПДФО, але критично низькі суми видатків на військові потреби.

– Полтавська громада отримала 375, 6 млн грн, а використала 122,8 млн грн.
– Горішньоплавська громада отримала 166 млн грн, використала 51, 2 млн грн.
– Щербанівська громада отримала 135,8 млн грн, а витратила 20,8 млн грн.
– Миргородська громада отримала 124, 2 млн грн, використала 40, 6 млн грн.
– Терешківська громада отримала 97, 3 млн грн, використала 5,2 млн грн.
– Ланнівська громада отримала 18,3 млн грн та не використала жодної гривні.
– Лубенська громада 38,6 млн грн, використала 10,5 млн грн.

Держава бачить чітке використання цих коштів – на захист, забезпечення воїнів, допомогу сімʼям героїв. Зараз зусилля кожного повинні бути направлені на наближення перемоги. Все буде Україна!🇺🇦

Джерело