За Україну, за її волю: з Днем захисників і захисниць! Сьогодні, 1 жовтня, Україна вперше у нову дату відзначає…

За Україну, за її волю: з Днем захисників і захисниць!

Сьогодні, 1 жовтня, Україна вперше у нову дату відзначає День своїх захисників і захисниць.

О 9:00, разом з усієї державою, Волинь хвилиною пам'яті та мовчання вшанує Героїв. Кожного, хто б'ється і тих, чиє життя стало ціною нашої свободи.

Нехай цей день буде ще однією можливістю подякувати Силам оборони України. У кожного волинянина сьогодні є рідні, друзі та колеги в лавах ЗСУ. Є втрати, які не лікують ні час, ні слова. Але є й турбота і гордість за тих, хто виконує свій військовий обов'язок з честю – бо козацькому роду нема переводу.

Разом із Днем захисників і захисниць, українці відзначать сьогодні Покрову Пресвятої Богородиці, одвічної покровительки війська козацького. Покрова – значиме свято і на Волині. Тож нехай втіляться усі щирі молитви за наших Героїв про божу опіку і заступництво Богоматері.

Ми ж, водночас, будемо забезпечувати армію та міцний тил з максимальною самовіддачею. Бо тільки разом усі ми наближаємо перемогу.

Щира подяка за службу кожному і кожній, хто стоїть сьогодні на захисті України.

Завдяки вам тримається наша незалежність та формується національна гідність усієї країни. Ви – піт і кров кожного вільного метру української землі. А також символ і приклад для цілого світу.

Зі святом – де б не довелось його зустрічати.

Слава Україні! Її захисникам і захисницям – слава! 🇺🇦

Джерело