Владика Богдан освятив пам’ятник Герою України Тарасу Матвіїву

1 жовтня 2023 року, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці, день Захисників і Захисниць України, на міському кладовищі у Жидачеві, відкрили пам’ятник на могилі Героя України, українського журналіста та громадського діяча, письменника і військовослужбовця Тараса Матвіїва. Поблагословив пам’ятний хрест єпаскоп-помічник Стрийської єпархії Преосвященний владика Богдан Манишин.

У своєму слові до присутніх Проесвященний владика Богдан сказав: «Коли ми бачимо такий знаменний хрест, можемо, як апостол Петро, запитати “Де твоя, смерте, перемога?”. Хай сьогоднішня молитва стане подякою Тарасові, родині Матвіїв, побратимам, з якими він воював. І нехай це свідоцтво віри молодої людини, яка шукала волі, і прийшла до того часу, коли змогла прославити свою країну, буде нам великим заохоченням любити Бога і Україну понад усе».

Владика Богдан освятив пам’ятник Герою України Тарасу Матвіїву Владика Богдан освятив пам’ятник Герою України Тарасу Матвіїву Владика Богдан освятив пам’ятник Герою України Тарасу Матвіїву

Джерело: Четверта студія

 

Джерело