✅ Корпоратизація Енергоатома розширить доступ Компанії до міжнародного ринку капіталу для розвитку вітчизняного атомного сектору

Корпоратизація Енергоатома розширить доступ Компанії до міжнародного ринку капіталу для розвитку вітчизняного атомного сектору

Процес перетворення держпідприємства в акціонерне товариство підвищить привабливість Енергоатома в очах компаній-інвесторів з різних країн світу.

НАЕК вже має підписані меморандуми про співпрацю з кількома міжнародними провідними компаніями галузі (NuScale, Rolls-Royce, Holtec, Westinghouse тощо). Але наразі юридичний фактор – пов’язаний з організаційно-правовою формою – гальмує продовження розвитку спільних проєктів. І тому перетворення ДП на АТ сприятиме спрощенню процедур і часу прийняття рішень, а також усуненню певних обмежень, що заважають ефективній спільній роботі.

Після набрання Законом України «Про акціонерне товариство «НАЕК «Енергоатом» чинності в березні 2023 року Компанія вже отримала перший поштовх до прискорення інвестиційного розвитку – кредитну гарантію на суму 192 млн фунтів стерлінгів від британської кредитної агенції UKEF на фінансування послуг зі збагачення урану.

«Співробітництво Енергоатома з міжнародними партнерами вийде на новий, більш плідний рівень. Відтак Компанія зможе залучити іноземний капітал для фінансування перспективних проєктів, які наблизять Енергоатом до лідерів світової ядерної енергетики», – сказав президент НАЕК Петро Котін.

За його словами, саме завдяки створенню в АТ незалежної Наглядової ради, до складу якої увійдуть іноземні фахівці з багаторічним досвідом, НАЕК стане більш самостійним гравцем на міжнародному ринку.

Всі вкладені кошти контролюватимуться Наглядовою радою, і це сприятиме зміцненню довіри партнерів до Компанії та бажанню інвестувати в розвиток української атомної енергетики.

«Приведення Енергоатома до сучасних європейських стандартів управління – і вимога часу, і відкриття нових можливостей для розвитку», – наголосив Петро Котін.

#новини_компанії

THEA

✅ Корпоратизація Енергоатома розширить доступ Компанії до міжнародного ринку капіталу для розвитку вітчизняного атомного сектору

Джерело