В єпархіальному управлінні відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії

19 жовтня 2023 року, в приміщенні єпархіального управління Стрийської єпархії відбулися чергові збори протопресвітерів, які очолив Преосвященний владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський. Засідання розпочалось спільною молитвою.

Відтак до присутніх звернувся ректор Єпархіяльного інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни отець Тарас Бабій, який розповів про діяльність інституту та повідомив про дні духовної віднови для подружніх пар, а також анонсував конференції про захист сімейних цінностей.

Голова Комісії у справах молоді о. Петро Верхоляк представив плани комісії до кінця року, а зокрема  молодіжні реколекції, які відбудуться 17-18 листопада та Форум молодіжних спільнот Стрийської єпархії, який планують проводити 21 січня 2024 року.

Про діяльність Інституту постійної формації для священників єпархії у 2023 році розповів Синкел о. Олег Овсяник. Директор пасторально-освітнього інституту ім. о. Остапа Нижанківського отець Роман Стойко розповів про актуальний стан освітнього капеланства та наголосив на важливості створення спільнот «батьків-християн», які будуть виходити з ініціативами та відстоювати християнські цінності в навчальних закладах.

На зборах обговорювалися й інші важливі організаційні питання, які стосуються життя єпархії. Наступні збори протопресвітерів відбудуться 30 листопада 2023 року.

В єпархіальному управлінні відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії В єпархіальному управлінні відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії В єпархіальному управлінні відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії
В єпархіальному управлінні відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії В єпархіальному управлінні відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії

 

Джерело