⚡️⚡️⚡️ Енергоатом у вересні-жовтні сплатив понад 22,7 млрд гривень за послугу ПСО

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом у вересні-жовтні сплатив понад 22,7 млрд гривень за послугу ПСО

ДП «НАЕК «Енергоатом» продовжує виконувати покладені на нього спеціальні обов’язки зі сплати послуги із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів. Так, враховуючи важливість вчасних розрахунків за послугу ПСО в період підготовки до осінньо-зимового періоду 2023/2024 років для учасників ринку, ДП «НАЕК «Енергоатом» сплатив ДП «Гарантований покупець» 22 млрд 716 млн грн за послугу із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів:

➡️ 8 млрд 407 млн грн – до 100% вартості послуги за вересень;

➡️ 10 млрд 200 млн грн за жовтень та буде сплачено 100% за фактичною вартістю послуги;

➡️ 2 млрд 646 млн грн – 20% авансових платежів прогнозної вартості послуги за листопад 2023 року.

Також Енергоатомом у вересні-жовтні сплачено 4 млрд 195 млн грн для погашення заборгованості, що накопичилась в попередніх періодах.

Крім того, з початку 2023 року Компанія сплатила НЕК «Укренерго» за послугу з диспетчерського управління 5 млрд 075 млн грн, в тому числі у жовтні – 917 млн гривень. До кінця поточного року Енергоатом планує заплатити ще 2 млрд 454 млн грн, аби повністю погасити заборгованість за ці послуги та здійснити поточні платежі відповідно до умов договору.

❗️ НАЕК і надалі повною мірою виконуватиме поточні зобов’язання 2023 року з послуги із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів. Водночас інформуємо, що витрати на послугу ПСО складають 64% чистого доходу Компанії. Тож повне погашення заборгованості попередніх періодів за послугу ПСО Компанії в розмірі 18 млрд 429 млн грн, яка накопичилась у 2022 році за рахунок незбалансованості ПСО, окупації та відключення Запорізької АЕС, можливе лише за рахунок компенсації, що має надаватись виробнику відповідно до законодавства.

#новини_компанії

THEA

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом у вересні-жовтні сплатив понад 22,7 млрд гривень за послугу ПСО

Джерело