⚛️⚛️⚛️ Експлуатацію енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС продовжать іще на 10 років

⚛️⚛️⚛️ Експлуатацію енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС продовжать іще на 10 років – до грудня 2033-го, – Петро Котін

Сьогодні, 02 листопада 2023 року, прийнято рішення про можливість продовження довгострокової безпечної експлуатації енергоблока №1 ПАЕС іще на 10 років. Відповідні зміни до ліцензії незабаром будуть внесені Державною інспекцією ядерного регулювання України (ДІЯРУ).

Про це повідомив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, коментуючи підсумки засідання Колегії Держатомрегулювання, під час якого обговорювався стан виконання робіт з обґрунтування можливості подальшої довгострокової експлуатації зазначеного енергоблока.

«Ми отримали підтвердження можливості його подальшої безпечної експлуатації ще на 10 років, впродовж яких гарантовані ядерна та радіаційна безпека, захист персоналу, населення та довкілля. Унікальність цієї події в тому, що вперше в Україні всі необхідні процедури й експертизи для отримання відповідного висновку здійснювалися згідно із західними стандартами та без довготривалого відключення блоку від енергосистеми», – наголосив він.

Петро Котін нагадав, що раніше для проведення всіх експертиз та дотримання процедур щодо прийняття рішення про можливість подальшої експлуатації енергоблока будь-якої з вітчизняних атомних електростанцій енергоблок мали зупиняти на тривалий термін – від 200 до 250 днів.

«Цього разу ми пройшли всі необхідні процедури для продовження терміну експлуатації першого енергоблока ПАЕС, зберігаючи генерацію та забезпечуючи електроенергією Україну й українців. Впровадження такої світової практики фахівцями Енергоатома та експертами ДІЯРУ суттєво підвищило ефективність і якість усіх процедур», – зазначив президент Компанії.

#ПАЕС #новини_компанії

THEA

⚛️⚛️⚛️ Експлуатацію енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС продовжать іще на 10 років
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚛️⚛️⚛️ Експлуатація енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС буде продовжена ще на 10 років – до грудня 2033, – Петро Котін Сьогодні, 02 листопада 2023 року, прийнято рішення про можливість продовження довгострокової безпечної експлуатації енергоблока №1 …

Джерело