У Катехитичному центрі при Архікатедральному соборі відбулась зустріч зі студентами-медиками

У Катехитичному центрі при Архікатедральному соборі відбулась зустріч зі студентами-медиками

26 жовтня відбулася зустріч першокурсників фармацевтичного факультету з головою комісії у справах родин і мирян отцем Юрієм Прилепським, на якій у формі діалогу шукали відповіді на актуальні для молоді питання.

Студенти 41 і 42 груп 1 курсу фармацевтичного факультету разом із деканесою доценткою Іриною Федяк, доцентом кафедри судової медицини, медичного та фармацевтичного права Володимиром Волошиновичем, кураторами груп, доцентками кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики докторкою педагогічних наук Анною Добровольською та докторкою філософії Іриною Рачкевич відвідали Катехитичний центр при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Зустріч зі студентами провів о. Юрій Прилепський. В Івано-Франківській Архієпархії отець Юрій є Головою комісії у справах родини і мирян.

Студенти почули розповідь отця Юрія про його шлях у священстві; про досвід закордонного навчання; про особливості та значення переходу на новий церковний календар; про духовну й освітню дисципліну, без яких важко досягти успіху.  Отець та деканеса дали першокурсникам корисні поради, зокрема, як успішно скласти перші в житті модулі.

Отець Юрій, який має великий досвід спілкування з молодими людьми як голова комісії у справах родини і мирян, запропонував зробити такі зустрічі регулярними, а саме  – спільно переглядати фільми з наступним обговоренням.

Кураторка однієї із груп Анна Добровольська запропонувала першим переглянути фільм про одного із найбільших велетнів не лише церкви, а й народу загалом – митрополита Андрея Шептицького. До речі, саме сьогодні, 1 листопада, день його переставлення до іншої, кращої дійсності.

Про дату і час перегляду мотиваційного фільму повідомлять додатково.

ІФНМУ

Джерело