⚡️ «Енергоатом інвестує в підготовку молодих фахівців», – виконавчий директор з персоналу НАЕК Вячеслав Губа

⚡️ «Енергоатом інвестує в підготовку молодих фахівців», – виконавчий директор з персоналу НАЕК Вячеслав Губа

2 листопада 2023 року виконавчий директор з персоналу Енергоатома Вячеслав Губа взяв участь у форумі «Кадрова стратегія в енергетиці: від освіти до реалій ринку». Серед інших учасників були представники енергетичних компаній, закладів вищої освіти, органів державної влади тощо.

Вячеслав Губа зауважив, що в атомному секторі є вузькопрофільні спеціальності, на які складно знайти фахівців на ринку праці. Тому ДП «НАЕК «Енергоатом» всіляко співпрацює з учнями та молоддю, аби познайомити юнаків і дівчат з атомною енергетикою та зацікавити обирати саме «ядерні спеціальності».

«Профорієнтація є дуже важливою. Енергоатом має проєкти за участі фахових атомників для різних вікових категорій. Наприклад, конкурс малюнків для учнів молодших класів; ядерна школа для старшокласників; ярмарок професій для молоді та їхніх батьків тощо», – сказав виконавчий директор з персоналу Енергоатома.

Ці заходи, додає Вячеслав Губа, є дуже важливими як для підлітків, які на власні очі можуть познайомитись з атомною галуззю, поспілкуватись зі спеціалістами, які експлуатують АЕС, так і для батьків, які можуть оцінити перспективи для своїх дітей.

«Енергоатом тісно співпрацює з вісьмома закладами вищої освіти. На сьогодні Компанія має 106 тристоронніх договорів (студент – ЗВО – Компанія), які гарантують працевлаштування після завершення навчання, за умови виконання усіх умов договору», – додав Вячеслав Губа.

Підтверджує тісну співпрацю Енергоатома із закладами вищої освіти директор Інституту енергетики і систем керування Національного університету «Львівська політехніка», професор Андрій Лозинський. За словами науковця, НАЕК є взірцем співпраці, адже кооперація починається з 1-го курсу, Компанія виплачує найкращим студентам стипендії, організовує літні школи тощо.

Форум «Кадрова стратегія в енергетиці: від освіти до реалій ринку» став важливим кроком у напрямі розв'язання проблеми дефіциту кадрів в енергетичній галузі України. Учасники форуму обмінялися цінним досвідом та ідеями, які допоможуть розробити ефективні заходи для розв'язання цієї проблеми.

#новини_компанії

THEA

⚡️ «Енергоатом інвестує в підготовку молодих фахівців», – виконавчий директор з персоналу НАЕК Вячеслав Губа
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram

Джерело