‼️ Санкції проти росатома – питання найближчого часу На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман…

‼️ Санкції проти росатома – питання найближчого часу

На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічей у Вашингтоні із сенаторами США.

Він підкреслив, що цивілізований світ має запровадити санкції проти росатома та припинити використання ядерних технологій країни-агресора:

«Справа найближчого часу – це санкції проти росатома та створення всіх передумов, аби світ припинив використовувати ядерні технології ворога. Абсурд, коли країна – член МАГАТЕ окупувала атомну станцію іншої країни МАГАТЕ, порушивши усі стовпи ядерної та радіаційної безпеки. І водночас продовжує продавати свої технології й отримувати від цього надприбутки, які витрачає потім на фінансування війни».

Герман Галущенко зазначив, що Україна не просто працює у цьому напрямі, а вже має відповідні успіхи.

«Ми поставили крапку в монополії рф на ринку ядерного палива. Маємо унікальне Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива та плануємо побудувати завод з виробництва контейнерів для його зберігання. І ми не зупинимося», – резюмував міністр.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін зауважує, що росатом не лише перетворив найбільшу в Європі атомну електростанцію – ЗАЕС – на катівню, а й показав свою повну неспроможність утримувати ядерний об'єкт у належному стані.

«російська держкорпорація з атомної енергії від березня 2022 року постійно порушує умови ліцензії й умови технічної та радіаційної безпеки. Нелегітимне керівництво окупованої Запорізької АЕС набрало для роботи на ній некваліфікований персонал, чинить шалений тиск на українських атомників, які не підписують контракт з росатомом. Світ повинен це зупинити, а контроль над станцією має бути повернений Енергоатому. Включення росатома до санкційного списку є критично важливим для України», – наголосив Петро Котін.

#міністерство_енергетики #новини_компанії #ЗАЕС

THEA

‼️ Санкції проти росатома – питання найближчого часу 

На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман...

Джерело