⚠️ Питання безпеки ЗАЕС – у центрі обговорення на засіданні WENRA У місті Париж (Франція) триває чергове пленарне…

⚠️ Питання безпеки ЗАЕС – у центрі обговорення на засіданні WENRA

У місті Париж (Франція) триває чергове пленарне засідання Західноєвропейської асоціації органів регулювання ядерної безпеки (WENRA). Україну на заході представляє делегація Державної інспекції ядерного регулювання України на чолі з в.о. Голови ДІЯРУ – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков.

В межах заходу передбачено окрему сесію стосовно викликів для ядерної та радіаційної безпеки в Україні, що виникли внаслідок повномасштабного військового вторгнення рф в нашу державу. Так, Держатомрегулювання представить доповідь про поточний стан ядерної та радіаційної безпеки на Запорізькій АЕС, а також про досягнення України в питанні відмови від російського ядерного палива для реакторних установок типу ВВЕР-1000 та ВВЕР-440.

Крім того, на черговому пленарному засіданні WENRA розглядатимуть питання можливості проведення представниками Асоціації незалежної оцінки стану безпеки Запорізької АЕС під час російської окупації.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення рф Україна повністю відмовилася від ядерного палива країни-агресорки та диверсифікувала його постачальників, поглибивши співпрацю з американською компанією Westinghouse.

Саме Україна продемонструвала всій Європі, що позбавитися залежності від російського палива можливо та необхідно. І цей приклад наслідують інші європейські держави.

t.me/snriugovua/956

#Держатомрегулювання #ЗАЕС

THEA

⚠️ Питання безпеки ЗАЕС – у центрі обговорення на засіданні WENRA 

У місті Париж (Франція) триває чергове пленарне...
Держатомрегулювання 🇺🇦 – Telegram

Джерело