Катехитична школа “Воскресіння” що діє при головній святині міста

Катехитична школа “Воскресіння” що діє при головній святині міста

Наше життя здатна змінити тільки любов – Ісус, тому ми повинні Його прийняти, здатися на Його милість і змушувати себе йти до Нього, пробираючись крізь натовп людей просто зі всієї сили, як це зробила жінка із Євангелії, щоб отримати радість і чудо у житті. Ось такою була преамбула до роздумів у Катехетична школа ” Воскресіння” м.Івано- Франківськ над особливим недільним Євангелієм від Луки, адже вміщало у собі відразу дві історії про жінок, що потребували дії Ісуса, щоб повернути їм життя: одній – щоб перестала вмирати через свою нечисту хворобу, якою в повноті – 12 років – натерпілася, іншій, 12-річній дівчинці, – щоб воскресити, адже вони обоє втрачали свою сутність – давати життя, бути у спільноті, жити із чоловіком та дітьми.

Цікавою виявилася також ще одна деталь, про яку розповів Taras Dziailo: жінка підійшла до Ісуса ззаду, щоб доторкнутися до краю одежі – довгої накидки, на кінці якої були китиці із Божими Заповідями. Тобто, жінка торкалася не просто краю одягу, а Божого слова. І саме Боже слово повернуло їй здоров’я і життя, яке з неї витікало, назад, наповнюючи її. Таким чином, Боже слово торкнуло і зцілило, що означає: коли ми торкаємося Божого слова та Євангелії – ми торкаємося самого Бога як джерела життя.

Однак, як чули ми далі у Євангелії, Боже слово здатне зцілювати не тільки тих, що помирають, але й тих, що вже вмерли, як ми маємо у другому випадку із дочкою синагоги Яіра.

З іншого боку, Боже слово просто чути є недостатнім. «Наше призначення у житті інколи настільки зранене гріхом і злом, що ми вповні не можемо стати тими, ким нас Бог кличе бути», – зауважив священник. Також о. Тарас дав рекомендацію про те, що ми не тільки повинні слухати Боже слово, а дати себе торкнути ним, бо Бог хоче нас торкатися і зціляти від того, що нам заважає жити, щоб те, що витікає із нашого життя, заліпити своєю любов’ю.

А це, виявляється, зробити важко і не під силу усім, тому такою великою є драма нашого людства: ми не вміємо просити допомоги у нашого Бога, визнавати свою нездатність і гріховність. Підсумовуючи, проповідник наголосив на тому, що це Євангеліє запрошує кожного упокоритися перед Богом, повірити у Боже слово та у те, що ми є улюбленими дітьми Божими і заслуговуємо бути повністю у любові та робити вчинки віри, щоб вони нас оживили та спасли уже сьогодні.

Більше фото ТУТ

Джерело