Смачна терапія: педагоги Архієпархії провели розвивальне заняття для спільноти «Діти Ісуса»

Смачна терапія: педагоги Архієпархії провели розвивальне заняття для спільноти «Діти Ісуса»

Нещодавно педагоги Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ провели розвивальне заняття для молоді спільноти «Діти Ісуса», яка вже близько 4-ох років діє при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ.

Традиційно зібрання розпочалося зі спільної Божественної Літургії, яку очолив о. Василь Чорній. Наступною частиною заходу стала «казкотерапія», під час якої діти представили театральну сценку для учасників дійства.

Продовжилася зустріч спільноти майстер-класом із прикрашання кексів, де кожен зміг задекорувати смаколик відповідно до своїх смакових та творчих побажань.

«Під час, здавалося б, таких простеньких занять, як декорування кексиків, дітки проявляють власну творчість й набувають навички, які їм справді необхідні. Ну і не можемо не помітити те, що всі дітки виконували заняття із великим зацікавленням. Окрім того, багато хто з них, поділився своїм і виробом із батьками чи друзями, що свідчить про те, що такі заняття зближують», — розповідає педагог проєкту Уляна Чепіль.

Своєю чергою, пані Ольга Нейлюк стверджує, що така своєрідна терапія найперше дарує кожній дитині особисту увагу, а також вчить згуртовано працювати.

«Такі заняття дуже потрібні дітям. По-перше, вони у нас дуже люблять солоденьке, а ще коли воно зроблене чи навіть просто задекороване власними руками — це неоціненно. Це неабияка соціалізація для наших діток. Дякуємо вам!» — додає Наталія Бойко, мама особливої дитини.

Довідково:

Захід відбувся у рамках благодійного проєкту «Надзвичайна гуманітарна ініціатива в Київській, Житомирській, Чернігівській та Івано-Франківській областях».

Дана ініціатива реалізується Архієпархією спільно з італійською організацією «Місія Калькутта» з 1 жовтня 2023 року й фінансується італійським урядом, а саме адміністрацією регіону Ломбардії.

Більше фото ТУТ:

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело