“Це були перші відвідини Євромайдану, на той момент просто мітингу на підтримку євроінтеграції України

“Це були перші відвідини Євромайдану, на той момент просто мітингу на підтримку євроінтеграції України. Ми пішли на нього всією родиною. З огляду на те, що дочка навчалася на фотографа, а я теж з дитинства люблю фотографувати, ми взяли з собою фотокамеру і о 12-й годині були на площі”.

10 років тому, 21 листопада 2013 року, розпочалася Революція гідності в Україні.

Масові зібрання відбулися у всіх регіонах України, в тому числі й тих, які наразі знаходяться під тимчасовою окупацією РФ. У Криму, на Донбасі, в Запорізькій та Херсонській областях люди виходили на публічний протест, декларуючи свою прихильність до європейського майбутнього України, в противагу нав’язуваного режимом Януковича "русского мира".

До 10-ї річниці Революції гідності Український інститут національної пам’яті представляє серію роликів про початок масових протестних акцій листопада 2013 року на підтримку євроінтеграційного руху України.

Розповіді учасників Революції Гідності записані у 2014-2018 роках у межах проекту "Майдан: усна історія". У цьому ролику фрагмент спогадів фотолітописця луганського Євромадану Олександра Волчанського.

Музей Майдану пропонує відзначати 10-ту річницю Революції Гідності з гаслом: "Заряджені гідністю та жагою свободи!"

Дізнатись більше про Революцію гідності можна в інформматеріалах Музею Майдану.

“Це були перші відвідини Євромайдану, на той момент просто мітингу на підтримку євроінтеграції України
«Голоси Революції гідності»: Олександр Волчанський – YouTube
«Це були перші відвідини Євромайдану, на той момент просто мітингу на підтримку євроінтеграції України. Ми пішли на нього всією родиною. З огляду на те, що дочка навчалася на фотографа, а я теж з дитинства люблю фотографувати, ми взяли з собою фотокамеру…

Джерело