⚛️⚛️⚛️ Енергоатом продовжує підвищувати рівень безпеки експлуатації енергоблоків

⚛️⚛️⚛️ Енергоатом продовжує підвищувати рівень безпеки експлуатації енергоблоків: за 2023 рік виконано 11 заходів КзПБ

Безпечна експлуатація енергоблоків – одне з головних завдань Енергоатома задля енергонезалежності, сталого розвитку економіки та безвуглецевого енергетичного майбутнього України.

Тож з метою підвищення рівня безпеки експлуатації енергоблоків та надійності їхньої роботи, зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на АЕС та підвищення ефективності управління аваріями ДП «НАЕК «Енергоатом» реалізовує Комплексну (зведену) програму підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій України (КзПБ).

Загалом програма містить 1295 заходів, з яких вже виконано 1091. І це незважаючи на максимальне скорочення цьогорічних термінів планово-попереджувальних ремонтів задля забезпечення максимального виробітку електроенергії під час проходження осінньо-зимового періоду як взимку та навесні, так і восени та взимку 2023 року.

До повного виконання Програми Енергоатому залишилося «закрити» 204 заходи, з яких виконання 36-ти співфінансується кредитними коштами ЄБРР/Євратом. 

Упродовж 2023 року Компанія має впровадити 17 заходів, і вже виконано 11 з них.

Також достроково у часткових обсягах виконано 12 заходів, зокрема:

🔹 для ПАЕС-3 реалізовано 8 заходів;

🔹 для РАЕС-2 реалізовано в повному обсязі 1 захід;

🔹 для ХАЕС-2 реалізовано 3 заходи.

Енергоатом і надалі працюватиме над впровадженням усіх заходів попри воєнний час, адже надійна робота вітчизняних АЕС – запорука стабільності української енергосистеми.

Для довідки: витрати на реалізацію КзПБ здійснюються за рахунок коштів від реалізації електричної та теплової енергії ДП «НАЕК «Енергоатом», а також за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Євратома.

#новини_компанії #ПАЕС #РАЕС #ХАЕС

THEA

⚛️⚛️⚛️ Енергоатом продовжує підвищувати рівень безпеки експлуатації енергоблоків

Джерело