“Я ходила в міліцію подавала повідомлення, що будемо встановлювати намет

“Я ходила в міліцію подавала повідомлення, що будемо встановлювати намет. Заявила себе організатором встановлення намету і безстрокової акції в підтримку за Євросоюз”.

10 років тому, 21 листопада 2013 року, розпочалася Революція гідності в Україні.
Масові зібрання відбулися у всіх регіонах України, в тому числі й тих, які наразі знаходяться під тимчасовою окупацією РФ. У Криму, на Донбасі, в Запорізькій та Херсонській областях люди виходили на публічний протест, декларуючи свою прихильність до європейського майбутнього України, в противагу нав’язуваного режимом Януковича "русского мира".

До 10-ї річниці Революції гідності Український інститут національної пам’яті представляє серію роликів про початок масових протестних акцій листопада 2013 року на підтримку євроінтеграційного руху України.

Розповіді учасників Революції Гідності записані у 2014-2018 роках у межах проекту "Майдан: усна історія". У цьому ролику фрагмент спогадів ініціаторки херсонського Майдану Валентини Крицак.

Музей Майдану пропонує відзначати 10-ту річницю Революції Гідності з гаслом: "Заряджені гідністю та жагою свободи!"

Дізнатись більше про Революцію гідності можна в інформматеріалах Музею Майдану.

“Я ходила в міліцію подавала повідомлення, що будемо встановлювати намет
«Голоси Революції гідності»: Валентина Крицак – YouTube
“Я ходила в міліцію подавала повідомлення, що будемо встановлювати намет. Заявила себе організатором встановлення намету і безстрокової акції в підтримку за Євросоюз”. 10 років тому, 21 листопада 2013 року, розпочалася Революція гідності в Україні. Масові…

Джерело