“Мій перший день на донецькому Майдані – це було 22 листопада. Я пам’ятаю, що я прийшов тоді на донецький Майдан…

“Мій перший день на донецькому Майдані – це було 22 листопада. Я пам’ятаю, що я прийшов тоді на донецький Майдан разом з декількома нашими активістами Донецької міської організації. Якщо мені не зраджує пам’ять, вже був вечір. В той день на донецькому Майдані зібралось десь біля 100 людей. По донецьких мірках, якийсь мітинг зі 100 людей, при тому, що це мітинг опозиційних сил, які прийшли за покликом серця, і це був перший день фактично – це було непогано”.

10 років тому, 21 листопада 2013 року, розпочалася Революція гідності в Україні.

Масові зібрання відбулися у всіх регіонах України, в тому числі й тих, які наразі знаходяться під тимчасовою окупацією РФ. У Криму, на Донбасі, в Запорізькій та Херсонській областях люди виходили на публічний протест, декларуючи свою прихильність до європейського майбутнього України, в противагу нав’язуваного режимом Януковича "русского мира".

До 10-ї річниці Революції гідності Український інститут національної пам’яті представляє серію роликів про початок масових протестних акцій листопада 2013 року на підтримку євроінтеграційного руху України.

Розповіді учасників Революції Гідності записані у 2014-2018 роках у межах проекту "Майдан: усна історія". У цьому ролику фрагмент спогадів співкоординатора донецького Євромайдану Артура Шевцова.

Музей Майдану пропонує відзначати 10-ту річницю Революції Гідності з гаслом: "Заряджені гідністю та жагою свободи!"

Дізнатись більше про Революцію гідності можна в інформматеріалах Музею Майдану.

“Мій перший день на донецькому Майдані – це було 22 листопада. Я пам’ятаю, що я прийшов тоді на донецький Майдан...
«Голоси Революції гідності»: Артур Шевцов – YouTube
“Мій перший день на донецькому Майдані – це було 22 листопада. Я пам’ятаю, що я прийшов тоді на донецький Майдан разом з декількома нашими активістами Донецької міської організації. Якщо мені не зраджує пам’ять, вже був вечір. В той день на донецькому Майдані…

Джерело