⚛️⚛️⚛️ Герман Галущенко: продовження ліцензії на роботу енергоблоку Південноукраїнської АЕС без його зупинки – важливе досягнення енергетиків

Енергоатом 🇺🇦
⚛️⚛️⚛️ Герман Галущенко: продовження ліцензії на роботу енергоблоку Південноукраїнської АЕС без його зупинки – важливе досягнення енергетиків Державна інспекція ядерного регулювання України продовжила ліцензію на експлуатацію енергоблоку № 1 Південноукраїнської… https://t.me/energoatom_ua/16010


⚛️⚛️⚛️ Герман Галущенко: продовження ліцензії на роботу енергоблоку Південноукраїнської АЕС без його зупинки – важливе досягнення енергетиків

Державна інспекція ядерного регулювання України продовжила ліцензію на експлуатацію енергоблоку № 1 Південноукраїнської АЕС до 2 грудня 2033 року.

У присутності міністра енергетики України Германа Галущенка відповідні дозвільні документи виконуючий обов’язки голови ДІЯРУ Олег Коріков передав президенту НАЕК «Енергоатом» Петру Котіну.

За результатами державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки колегія Держатомрегулювання визнала обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблоку.

Герман Галущенко подякував колективу станції та регулятору за успішну та оперативно виконану роботу.

«Це не перше рішення продовжити експлуатацію енергоблоку, але є особливість сьогоднішнього дня. Продовження відбувалось без тривалої зупинки блоку, що дало можливість виробити додаткову електроенергію для енергосистеми. Я радий, що ми оптимізуємо всі процеси. Це важливо з погляду енергетичної безпеки держави», – зазначив міністр.

Очільник Міненерго додав, що після завершення наступних 10 років експлуатації енергоблок № 1 Південноукраїнської АЕС стане першим в Україні блоком потужністю 1000 МВт, який працює 50 років.

Олег Коріков підкреслив, що при ухваленні рішення щодо продовження ліцензії регулятор керувався дотриманням норм ядерної і радіаційної безпеки при експлуатації енергоблоку.

«Це рішення – результат ретельної і планомірної роботи колективу експлуатуючої організації – Енергоатому та Південноукраїнської АЕС, Міністерства енергетики, колективу Держатомрегулювання і експертів Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки», – відзначив Олег Коріков та побажав атомникам Південноукраїнської АЕС безаварійної роботи.

Нагадаємо, у листопаді на засіданні Колегії Держатомрегулювання було прийнято рішення про можливість продовження довгострокової безпечної експлуатації енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС ще на 10 років – до грудня 2033.

#новини_компанії

THEA

⚛️⚛️⚛️ Герман Галущенко: продовження ліцензії на роботу енергоблоку Південноукраїнської АЕС без його зупинки - важливе досягнення енергетиків
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚛️⚛️⚛️ Герман Галущенко: продовження ліцензії на роботу енергоблоку Південноукраїнської АЕС без його зупинки – важливе досягнення енергетиків Державна інспекція ядерного регулювання України продовжила ліцензію на експлуатацію енергоблоку № 1 Південноукраїнської…

Джерело