Збори протопресвітерів Стрийської єпархії

7 грудня 2023 року, в приміщенні єпархіального управління Стрийської єпархії відбулися чергові збори протопресвітерів, які очолив Преосвященний владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський. Участь у засіданні, взяли протопресвітери 18-ти деканатів, які входять до складу Стрийської єпархії. Збори розпочалось спільною молитвою, після якого її учасники обговорили ряд актуальних питань в житті Церкви та єпархії.

На початку, перед учасниками зборів виступили представники Стрийського районного управління ГУ ДСНС, які звернулися  до отців з проханням про дотримання норм протипожежної безпеки сакральних споруд, особливо в часі Різдвяних свят. Також рятувальники закликали по можливості проводити перевірку електромережі та контуру заземлення в храмах.

Далі, владики Тарас і Богдан ознайомили присутніх з рішеннями Дев’яносто п’ятої сесії Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні, яка відбувалася наприкінці листопада у Зарваниці.

Директор БФ “Карітас Стрийської єпархії” Отець Володимир Мамчин ознайомив учасників зборів з діяльністю, яку здійснює фонд в даний момент та представив майбутні заплановані акції, а зокрема щорічну благодійну акцію “Різдвяна свічка”. Ректор єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни о. Тарас Бабій представив актуальний стан діяльності Інституту. Юристка єпархіального управління пані Богдана Яцик розповіла про документацію, яка є потрібна для реєстрації будівництва храмів та закликала дотримуватися правил оформлення необхідної документації для релігійних об’єктів.

На зборах обговорювалися й інші важливі організаційні питання, які стосуються життя єпархії.

Збори протопресвітерів Стрийської єпархії Збори протопресвітерів Стрийської єпархії Збори протопресвітерів Стрийської єпархії
Збори протопресвітерів Стрийської єпархії Збори протопресвітерів Стрийської єпархії Збори протопресвітерів Стрийської єпархії
Збори протопресвітерів Стрийської єпархії Збори протопресвітерів Стрийської єпархії

Пресслужба Стрийської єпархії

Джерело