«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське

«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське

У суботу, 9 грудня, коли наша Церква святкує Зачаття святої Анни, коли зачала Пресвяту Богородицю, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин звершив душпастирський візит у село Топільське, Брошнівського протопресвітеріату, з нагоди престольного свята місцевої святині.

Традиційно, розпочалося торжество із зустрічі Високопреосвященного Митрополита Володимира на подвір’ї храму, де місцева молодь спільно із духовенством запросила Архієрея очолити моління.

Відтак Владика Володимир у співслужінні о. Володимира Майки, протопресвітера Брошнівського, й о. Назара Шлапака, сотрудника храму, й чисельно зібраних душпастирів здійснив Чин освячення престолу.

Згодом розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, у часі якої, опісля голошення Божого слова, Владика Володимир звернувся до присутніх, пригадавши, що цього дня наша Церква прославляє Непорочне Зачаття Пречистої Діви Марії й розповів про дане свято, а відтак мовив:

«Не говоримо тільки про саму мить Зачаття, але маємо на увазі і все життя Пречистої. Розуміємо, що Богородиця намагалася використовувати всі Божі дари. Спробуймо і ми з цієї точки зору поглянути на наше власне життя. Завдяки Непорочному Зачаттю Діва Марія стала для нас ранньою зорею, провісницею спасіння для кожної людини, могутньою охороною в боротьбі проти усякого гріха».

«Дякуймо Господу Богу за ту превелику ласку, що Її дав Пречистій Діві Марії, нашій Небесній Цариці. Наслідуймо Її чесноти, служімо Їй вірно, і сповниться те, що говорить Святе Письмо: «Не покидай Її, а Вона буде заступатися за Тебе» (Прип. 4)», — додав Владика Володимир.

А на завершення сказав: «Дорогі в Христі, сьогодні уклінно просимо Пресвяту Богородицю, щоб додала нам відваги використати всі ті Божі дари, та “шанси” нашого життя, задля сповнення Божого плану Спасіння, світу і нас».

Опісля Літургії, з нагоди освячення престолу та за численні заслуги, здобуті у часі душпастирського служіння, Митрополит Володимир проголосив о. Назара Шлапака протоієреєм, подарувавши йому золотий хрест. Відтак у храмі лунало Многоліття. 

Пізніше Владика Володимир вручив Митрополичі грамоти жертводавцям та меценатам храму, а також найактивнішим парафіянам.

Згодом о. Назарій подякував Митрополиту за постійну підтримку й душпастирську опіку, а присутнім за те, що вони так чисельно зібралися на молитву.

Наприкінці Архієрей закликав вірних молитися за наших хоробрих Захисників, які боронять неньку-Україну на лінії фронту.

Завершилося моління виконанням духовного гімну України «Боже Великий, Єдиний».

«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське«Діва Марія — рання зоря, провісниця спасіння людини»: Митрополит Володимир під час візиту у Топільське

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело