​​рoсійські окупанти знищили, пошкодили чи пограбували понад 800 пам’яток культури в Україні

​​рoсійські окупанти знищили, пошкодили чи пограбували понад 800 пам’яток культури в Україні. І це лише те, що вже офіційно зафіксували.

Наша культура й мистецтво показують українську унікальність й інакшість усьому світові. Тому вкрай важливо відновити те, що можна, і вберегти та оцифрувати те, до чого варвари ще не добралися.

Дипломати й експерти з України, Польщі, США і країн Балтії, працівники музейних та архівних установ зосередилися на цьому під час дводенного форуму «Мистецтво перемоги», який провели на Львівщині.

Поглиблювали контакти, ділились сучасними можливостями з оцифрування, захисту, збереження та промоції історико-культурної спадщини. Також наголосили на тому, що міжнародна спільнота засуджує злочини, які poсіяни чинять щодо нашої культури.

Організували Форум в межах проєкту «Культурний Фронт» благодійного фонду «Підгорецький замок» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Вдячність усім учасникам за небайдужість та бажання допомагати Україні.

​​рoсійські окупанти знищили, пошкодили чи пограбували понад 800 пам’яток культури в Україні

Джерело