⚛️⚛️⚛️ Стратегічне партнерство Енергоатома та Urenco посилює енергетичну безпеку України

⚛️⚛️⚛️ Стратегічне партнерство Енергоатома та Urenco посилює енергетичну безпеку України

Зростання попиту на розбудову нових блоків у Європі, а також важливість відмови від російського ядерного палива підштовхують до запровадження нової глобальної стратегії диверсифікації постачання палива. Задля цього європейські уряди та національні компанії спільно працюють над енергонезалежністю держав.

Серед першопрохідців і Україна, а «ядерною» незалежністю від рф опікується оператор всіх діючих вітчизняних АЕС – Енергоатом. Допомагають Компанії у цьому її стратегічні міжнародні партнери, зокрема й Urenco.

Так, Urenco постачатиме Енергоатому збагачений уран для виробництва ядерного палива. Контракт діятиме до 2035 року з можливістю пролонгації до 2043-го. А збагачений уран Urenco використовується для виробництва палива за технологією Westinghouse – ще одного партнера НАЕК.

«Енергетична залежність від росії – гачок, на якому рф тримала чимало країн світу, і в ядерному секторі також. Нарешті ця залежність руйнується! Радий, що Україна взяла на себе сміливість торувати шлях відмови від російського палива. Та для остаточного краху рф на цьому ринку необхідні спільні зусилля», – зазначив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Він додав, що НАЕК матиме стабільні поставки збагаченого урану для виробництва ядерного палива на десятиріччя вперед.

«Ми надали допомогу нашому замовнику Енергоатому і його співробітникам, а також збільшили обсяг послуг зі збагачення урану задля забезпечення енергетичної незалежності та безпеки постачання. Цією угодою ми продовжуємо наші продуктивні робочі відносини», зазначає головний виконавчий директор Urenco Борис Шухт.

Нагадаємо, міжнародна компанія Urenco й надалі допомагатиме Україні стало виробляти електроенергію. Енергоатом продовжує перемовини зі своїм стратегічним партнером, щоб пролонгувати раніше укладені угоди стосовно постачання збагаченого уранового продукту (ЗУП) та гексафториду природного урану (UF6).

#новини_компанії

THEA

⚛️⚛️⚛️ Стратегічне партнерство Енергоатома та Urenco посилює енергетичну безпеку України

Джерело