РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ З ЯСНОЇ ГОРИ В ГОШЕВІ. ВІДЕО

РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ З ЯСНОЇ ГОРИ В ГОШЕВІ. ВІДЕО

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

«Таємно родився Ти в вертепі, але небо, Спасе, звістило Тебе всім появою зорі, немов устами. І вірою мудреців тобі привело, що кланяються Тобі, тому з ними помилуй нас» (Тропар Вечірні Різдва)

Різдвяна світла пора… Спаситель цілого людства йде на землю з метою її очищення, спішить до своїх улюбленців і вірних дітей. Слава Божа огортає суцільно всесвіт. Радісна подія наповнює собою вселенну. «Слово стало Тілом і оселилося між нами, і ми бачили Його славу, славу Єдинородного від Отця (Ів. 1, 14).

Ми всі втомлюємося від одноманітних буднів, побутових і матеріальних проблем, від нескінченної гонитви за втраченим Адамом і Євою раєм. Але в ці святкові дні є привід зупинитися і подивитися на зірки. Десь там, у далекому космосі, горить різдвяна зірка. Саме вона дала нам надію і душевний спокій. Тому в казкову різдвяну ніч і дорослі, і діти чекають часто на диво.

Воплочення Сина Божого – це відвічний божественний задум про спасіння. У народженні Ісуса весна благодаті перемагає зиму безбожності. Різдво є провісником Господньої Пасхи.

Зачаття Божого Сина в лоні Діви є сповненням пророцтва Ісаї: «Оце ж Сам Господь дасть вам знак: Ось дівиця зачала» (Іс. 7, 14). Цей знак Церква споглядає в іконі «Знамення Богородиці»: Син Божий оселяється в дівичому лоні; Діва Марія, здійнявши руки (а в її особі – Церква), молитовно споглядає Дитя, до часу приховане від зовнішнього світу.

З Різдвом Ісуса, дорогі у Христі брати та сестри! Нехай усі ваші думки та бажання будуть чистими як січневий сніг, і ясними як морозний ранок. Тепла і затишку у вашій оселі. Миру в душі та святого життя. Перемоги нашій батьківщині над усіма ворогами.

Прославляймо люблячого Месію дзвінкими колядками і святковими побажаннями!

Монаша спільнота Гошівського монастиря

Джерело