На Вінниччині ДБР викрило на розкраданні деревини та системному хабарництві директора однієї з філій держпідприємства «Ліси України»

Працівники ДБР у співпраці зі Службою безпеки України та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримали директора однієї з Філії Центрального лісового Офісу ДСГП «Ліси України» за розкрадання державної деревини на мільйони гривень та хабарництві.

Посадовець, за вказівкою керівництва, на систематичній основі вимагав від підлеглих гроші за начебто «вирішення питань» з контролюючими та правоохоронними органами у разі виявлення порушень в їх діяльності.

Погрожуючи, у разі відмови накладенням доган, керівник Філії також вимагав від працівників штучно зменшувати обсяги видобутої лісопродукції, для подальшої реалізації «залишків» за готівку, як необлікованих. За попередніми оцінками збитки держави від протиправної діяльності можуть сягати десятків мільйонів гривень.

Слідчі Бюро, у межах розпочатого кримінального провадження, задокументували декілька епізодів у ході яких директор отримав неправомірну вигоду на загальну суму близько 11 тисяч доларів США. Гроші він надалі розподіляв між посадовцями Центрального лісового Офісу.

Під час отримання частини хабаря в розмірі 4 тис. американських доларів посадовець був затриманий «на гарячому». Йому вже повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

На Вінниччині ДБР викрило на розкраданні деревини та системному хабарництві директора однієї з філій держпідприємства «Ліси України» На Вінниччині ДБР викрило на розкраданні деревини та системному хабарництві директора однієї з філій держпідприємства «Ліси України» На Вінниччині ДБР викрило на розкраданні деревини та системному хабарництві директора однієї з філій держпідприємства «Ліси України» На Вінниччині ДБР викрило на розкраданні деревини та системному хабарництві директора однієї з філій держпідприємства «Ліси України» На Вінниччині ДБР викрило на розкраданні деревини та системному хабарництві директора однієї з філій держпідприємства «Ліси України»

Джерело