Суд дозволив ДБР проводити спецрозслідування відносно заступника голови держдуми рф

Печерський районний суд міста Києва дозволив слідчим ДБР у взаємодії з Офісом Генерального прокурора проводити спеціальне досудове розслідування відносно заступника голови державної думи російської федерації Олександра Бабакова.

Нагадаємо, раніше ДБР повідомило про підозру Олександру Бабакову за виправдовування та визнання правомірною збройну агресію рф проти України та тимчасову окупацію частини територій України у програмах російського пропагандиста Володимира Соловйова. Також він голосував у держдумі за низку федеральних законів щодо включення Запорізької та Херсонської областей, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу рф.

Таким чином він виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України та тимчасову окупацію частини території України, а також депутат підтримав у голосуваннях всі злочинні рішення, пов’язані з воєнними діями проти України та порушенням територіальної цілісності нашої держави.

Результатом умисних дій російського депутата є численні людські жертви серед українських військовослужбовців та мирного населення, пошкодження і знищення об’єктів цивільної, критичної та військової інфраструктури в Україні.

Підозра повідомлена за ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Джерело