Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші

На завершення 2023 року Божого, у неділю 31 грудня, в навечір’я свята Обрізання Господнього, у парафії Усікновення Голови св. Івана Хрестителя в с. Фалиш підсумовували прожитий рік найперше вдячністю Богові, а також жестом вдячності нашим воїнам.

При парафіяльному храмі було організовано, з ініціативи та благословення пароха, працею парафіяльної пасторальної ради та гостинністю й жертовністю усіх парафіян, – благодійний вечір. Головною метою заходу було привернення уваги громади до актуальних викликів та завдань продиктованих війною, а також продовження благодійної діяльності на потреби українського війська.

Розпочали із спільної молитви Вечірні з Литією у храмі, на завершенні якої під час благословення хлібів, пшениці й вина, молільники могли досвідчити у моліннях – уся людська праця й усі земні плоди мають бути освячені Богом. По завершенні Вечірні, о. Тарас звернувся до усіх присутніх: «Збираючись сьогодні провести благодійну зустріч для наших захисників, у молитві ми пригадуємо – всяке благодіяння у нашому житті походить від Бога. Так важливо у добрих починаннях пам’ятати найперше про прославу, подяку, а відтак наші благання до Господа».

Другою частиною зустрічі була спільна коляда й віншування у храмі від учасників творчого колективу народного дому села. Також усі присутні у храмі прославляли Бога співом колядок.

На завершення, надворі біля храму учасники парафіяльної ради пригощали усіх пампухами, солодким та гарячим глінтвейном. Парафіяни, окрім спільної молитви у храмі, проводили цей вечір і завершення року у взаємному спілкуванні, частуванні та діленнями своїх переживань.,

Та найголовніше, чим було позначене частування – усі присутні мали нагоду складати свої пожертви для українських воїнів.

Результатом цього вечора стали зібрані 30 250 грн., 60 €.

Важливо також підкреслили, що даний захід в останній день року був проведений як знак підсумку діяльності парафіяльної спільноти протягом цілого року. Зокрема, попередній недавній такий внесок від парафії був з нагоди дня св. Миколая, коли передали 20 000 грн. бійцям 80 ОДШБ для допомоги їм у придбанні генератора, а наймолодші парафіяни передавали свої малюнки з побажаннями. Так, протягом цілого року, як від самої парафії, так і в єдності з усією Церквою наші вірні, найперше спільними моліннями, а також своєю працею і жертовністю стараються давати плече підтримки нашим захисникам.

Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші
Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші
Благодійний молитовний вечір для потреб ЗСУ провели у Фалиші

Повідомив о. Тарас Ляшок

Джерело