👨‍⚕️ Закуплено 16 160 тисяч курсів для безоплатного лікування вірусного гепатиту С

👨‍⚕️ Закуплено 16 160 тисяч курсів для безоплатного лікування вірусного гепатиту С

👨‍⚕️ Закуплено 16 160 тисяч курсів для безоплатного лікування вірусного гепатиту С. Вони вже регіонах, триває міжобласний розподіл препаратів до лікарень.

Це 92% від загальної потреби 2023 року. Решта 8% будуть поставленні в Україну до кінця лютого 2024 року.

Кожен пацієнт може пройти швидкий тест у свого сімейного лікаря безоплатно. Тест виявляє антитіла до вірусного гепатиту в середньому з 4-6-го тижня з моменту інфікування.

Для проведення діагностики чи початку лікування необхідно звернутися до сімейного лікаря чи найближчої амбулаторії. Лікар надасть направлення до спеціалізованої установи, де можна буде пройти додаткові обстеження чи лікування.

🔎 Що робити, якщо відмовляють у лікуванні?

Якщо у медичному закладі повідомляють, що ліків немає, зверніться до керівника медзакладу для уточнення інформації та з’ясування причини.
Якщо керівник медзакладу не може надати необхідну інформацію, зверніться до структурного підрозділу з питань охорони здоров’я у вашій області.
Якщо у лікуванні відмовлено на рівні структурного підрозділу з питань охорони здоров’я – Повідомляйте про це фахівців Центру громадського здоров’я МОЗ України, звернувшись офіційним зверненням на пошту info@phc.org.ua.

ℹ️ У разі неможливості отримати препарати в області за місцем проживання, у випадку відсутності залишків препаратів, пацієнт може звернутися до закладів охорони здоров'я інших областей. Інформація про наявні залишки препаратів розміщується на сайті ЦГЗ за посиланням.

Джерело