ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення

Працівники ДБР продовжують системну роботу щодо викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського повномасштабного вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами.

За матеріалами розслідування Бюро, призначеній путіним судді з Горлівки на Донеччині загрожує довічне позбавлення волі за державну зраду та колабораційну діяльність. Також за останній тиждень до суду було направлено обвинувачення щодо одного перебіжчика, підозри отримали 7 зрадників, суд виніс заочний вирок по одній справі.

Суддя Калінінського районного суду Горлівки під час тимчасової окупації Донецької області у 2014 році почала працювати на «благо» квазіреспубліки. Спочатку її призначили на посаду судді так званого «центрально-міського міжрайонного суду Горлівки». Згодом вона отримала паспорт рф і у 2023 році на підставі указу президента рф була призначена на посаду «судді Горлівського міського суду днр» терміном на 6 років.

«Суддя» приймає незаконні судові рішення щодо втрати права на житло громадянами, які залишили свої домівки на тимчасово окупованій території Донецької області.

Вона підозрюється у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111 КК України, ч. 2 ст. 111 КК України, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Також суд за матеріалами ДБР призначив 15 років ув’язнення колишньому військовому з Криму, який нині тренує російських солдатів. Його заочно визнано винним у дезертирстві та державній зраді (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення

У 2014 році в АР Крим контрактник полку спеціального призначення «Тигр» звернувся до представників внутрішніх військ мвс росії з проханням прийняти його на військову службу. У лавах «росгвардії» він брав участь у захопленні військових об’єктів Збройних сил України, створював оборонні споруди, перевозив військову техніку, зброю та боєприпаси на територію Криму.

Потім він очолив одну із груп підготовки військовослужбовців країни-агресора, зокрема навчає їх стріляти.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої правоохоронниці з Куп’янська Харківської області, яка влітку 2022 року добровільно пішла працювати на окупантів.

Вона отримала посаду у так званому правоохоронному органі, де за вказівкою росіян приймала повідомлення про злочини, опитувала затриманих осіб та знімала в них відбитки пальців рук. Наразі вона перебуває на території країни-агресора.

Жінка обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про підозру повідомлено трьом колишнім працівницям правоохоронних органів з Донеччини, які у 2023 році добровільно пішли працювати на загарбників на окупованих територіях України.

Одна із фігуранток проживає у селищі Урзуф Донецької області, що поблизу Маріуполя. Вона обійняла посаду так званого інспектора в незаконному правоохоронному органі окупантів, який начебто відповідає за безпеку дорожнього руху на захопленій території Донеччини.

ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення

Інша експрацівниця правоохоронного органу з Шахтарська добровільно пішла працювати у створений окупантами так званий філіал Волгоградської академії мвс рф у Донецьку. Вона отримала посаду «заступника начальника філіалу по роботі з особовим складом».

ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення

 

Третя фігурантка – мешканка Донецька стала так званим «доцентом кафедри» у вищезгаданому філіалі.

ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення

Всім жінкам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Підозру отримав і правоохоронець з міста Хрустальний (колишній Красний Луч) на Луганщині.

У травні 2014 року він відмовився евакуюватися на підконтрольну Україні територію і добровільно вступив до лав незаконно створеного правоохоронного органу так званої лнр. Чоловік допомагав окупантам проводити обшуки та фільтраційні заходи, вивідував інформацію щодо розташування українських підрозділів та дані військовослужбовців, які воюють проти окупантів.

ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення

Його підозрюють у державній зраді, колабораційній діяльності, участі в терористичній організації, діяльності незаконних збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді трьом колишнім правоохоронцям зі Сватівського району Луганської області, які разом із загарбниками почали встановлювати окупаційний режим у захоплених населених пунктах.

Вони добровільно працевлаштувалися до так званого «Троїцького районного відділу мвс лнр», «урочисто» прийняли присягу на вірність псевдореспубліці та одягли форму з ворожими розпізнавальними знаками. Підозрювані патрулюють населені пункти створюючи враження «дієвості» окупаційної влади. Один з фігурантів разом з окупантами проводив обшуки в оселях працівників різних правоохоронних органів, які не зрадили присязі та виїхали з тимчасово окупованих населених пунктів.

Троє експравоохоронців підозрюються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкції статей державної зради та колабораційної діяльності передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 15 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Донецька, Івано-Франківська, Київська, Луганська обласні прокуратури та Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення ДБР продовжує системно викривати зрадників: призначеній путіним судді з Горлівки загрожує довічне ув’язнення

Джерело