❗️ «Росіяни мають ілюзію, що контролюють ситуацію на Запорізькій АЕС. Проте вона щодня погіршується»,

❗️ «Росіяни мають ілюзію, що контролюють ситуацію на Запорізькій АЕС. Проте вона щодня погіршується», – Герман Галущенко

Міністр енергетики України під час робочої поїздки до Запорізької області на брифінгу для ЗМІ підкреслив, що ситуація на окупованому об’єкті погіршується і це констатують, зокрема, експерти Міжнародного агентства атомної енергії, представники якого перебувають на ЗАЕС.

«Нещодавно була заява МАГАТЕ про те, що інспекторів не допустили до реакторних залів. А це означає, що росіяни ховають реальний стан справ. Він нам відомий: це деградація устаткування», – пояснив Герман Галущенко.

Він наголосив, що представники Росатома, які перебувають на окупованому об’єкті, є злочинцями за нормами міжнародного права і обов'язково понесуть відповідальність за це.

«Вони мають ілюзію, що контролюють ситуацію на станції щодо ядерної та радіаційної безпеки. Але, на жаль, ситуація стає гіршою з кожним днем їх присутності», – підкреслив міністр. І зазначив, що після деокупації для повернення до експлуатації хоча б одного із шести енергоблоків ЗАЕС треба буде провести величезну роботу.

mev.gov.ua/novyna/rosiyany-mayut-ilyuziyu-shcho-kontrolyuyut-sytuatsiyu-na-zaporizkiy-aes-prote-vona-shchodnya

#ЗАЕС #міністерство_енергетики

THEA

❗️ «Росіяни мають ілюзію, що контролюють ситуацію на Запорізькій АЕС. Проте вона щодня погіршується»,

Джерело