У 2023 році ДБР розслідувало майже 100 кримінальних проваджень стосовно організованих злочинних груп

Боротьба з організованою злочинністю є одним із пріоритетних напрямків роботи Державного бюро розслідувань. Для викриття діяльності злочинних груп та організацій потрібен комплексний підхід, що вимагає від правоохоронного органу системної та послідовної роботи у межах своїх повноважень, а від кожного працівника Бюро – високої кваліфікації та професіоналізму.

Всього у 2023 році працівники ДБР розслідували 99 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених організованими злочинними групами чи злочинними організаціями. За результатами цієї роботи про підозру повідомлено 333 особам, до суду направлено 39 обвинувачень стосовно 178 осіб.

Розмір встановлених збитків у направлених до суду кримінальних провадженнях становив 237 млн гривень, вартість арештованого майна фігурантів – 28 млн гривень.

Серед прикладів ефективної протидії ДБР організованій злочинності наступні факти:

    За матеріалами ДБР перед судом постануть 12 членів організованої групи, які на махінаціях з імпортом вантажівок завдали збитків державі на 38,3 млн грн ДБР завершило розслідування стосовно організованої групи, яка привласнила майже 50 тонн пального, виділеного для ЗСУ ДБР завершило розслідування щодо організованої групи на чолі з начальницею Житомирської митниці, яка організувала схему поборів при розмитненні товарів  За матеріалами ДБР перед судом постануть організатори масштабного нелегального тютюнового бізнесу  ДБР та Нацполіція викрили шахраїв, які заволоділи грошима виробників сільгосппродукції на десятки мільйонів гривень  На Рівненщині перед судом постануть учасники ОЗГ, які здійснювали незаконну порубку лісу

та інші.

У 2023 році ДБР розслідувало майже 100 кримінальних проваджень стосовно організованих злочинних груп

Джерело