Організатори оборудки з відчуження земель Київської ГЕС намагалися захопити 300 га вартістю понад 1 млрд гривень – Тетяна Сапьян

Підозрювані в організації схеми захоплення земель критичної інфраструктури Київської ГЕС намагалися заволодіти 300 га землі вартістю понад 1 млрд гривень.

Про це сказала в ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» радниця ДБР Тетяна Сапьян.

«Наразі слідчі проводять розслідування, аби довести причетність фігурантів кримінального провадження до заволодіння 300 га земель орієнтованою вартістю понад 1 млрд гривень», – зауважила Тетяна Сапьян.

Враховуючи матеріальний стан підозрюваних були визначені суми застави для затриманих. На додаток, вона нагадала, що одного з фігурантів кримінального провадження було затримано при спробі виїхати з України.

Тому для організатора угруповання було запропонована сума застави у розмірі 700 млн гривень, а іншим затриманим – по 500 млн гривень.

«Слідство запропонувало для розгляду суду утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 700 млн гривень та 500 млн гривень. Бралися до уваги матеріальний стан підозрюваних, їхні можливості переховуватися від слідства», – сказала радниця ДБР.

Нагадаємо, працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції під час спроби виїзду за кордон затримали організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС.

Також в різних регіонах України затримані ще три учасники злочинної організації.

Наразі вони отримали підозри у протиправному заволодінні понад 7 гектарами землі, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури.

 

 

Джерело