Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві

Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві

25 січня 2024 року в Гошівському василіянському монастирі Преображення Господнього пройшли збори настоятелів Провінції Найсвятішого Спасителя. У них взяли участь настоятелі та представники із більшості василіянських монастирів в Україні, в тому числі із східних теренів. Збори проведено в Гошеві з нагоди освячення Дому паломника – комплексу з кімнатами для проживання, харчування, молитви та навчання, будівництво якого розпочалося у 2012 році.

Отці настоятелі відслужили Молебень до Богородиці, який очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ЧСВВ, та помолилися перед Гошівською чудотворною іконою, яку в народі теж називають «Царицею Карпат». Відтак у приміщенні Дому паломника відбулися збори, останні перед початком Провінційної капітули, під час яких о. Протоігумен представив ряд важливих питань із життя та діяльності Провінції.

Чин освячення будинку очолив о. Протоігумен, якому співслужили інші настоятелі. Після завершення обряду до присутніх звернулися вислужені ігумени монастиря в Гошеві, отці Дам’ян Кастран, ЧСВВ, за каденції і стараннями якого будівництво розпочалося, о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ, який продовжив будівництво, теперішній ігумен о. Мар’ян Гробельний, ЧСВВ, автор проекту, архітектор Олександр Микуляк, який наголосив, що форма та вигляд будівлі настільки унікальні, що в майбутньому її треба висунути на здобуття Національної премії України в галузі архітектури. На завершення урочистостей о. Протоігумен подякував усім причетним до будівництва – настоятелям і братії, архітекторам та інженерам, будівельникам та іншим виконавцям робіт, а особливо фундаторам і жертводавцям, та вручив їм символічні подарунки з копією Гошівської чудотворної ікони.

Дім паломника в Гошеві відкриває свої двері для паломників, реколекційних груп, організації навчальних заходів, релігійних конференцій. Він і давніше частково виконував заплановані функції, адже в його стінах у літній період проводилися зустрічі для християнської молоді і частково заходи з духовно-психологічної реабілітації українських вояків та їхніх сімей. Нехай у Гошівському Домі паломника кожен охочий, який переступить його поріг, знайде свій духовний затишок.

о. Миколай Микосовський, ЧСВВ
Джерело публікації: osbm.in.ua

Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві Освячення Дому паломника та збори настоятелів у Гошеві

Джерело