Лучанка позбулася сотні тисяч гривень, бо акаунт її товариша зламали шахраї

  • Автор допису:

Шахраї ошукали лучанку на 100 тисяч гривень, прикинувшись її товаришом. 

До правоохоронців звернулася лучанка та розповіла, що отримала повідомлення від товариша про нагальну потребу в коштах. Оскільки вона довіряла цій людині, одразу ж погодилася переказати гроші на вказану карту. Як з’ясувалося згодом, акаунт друга зламали, і так жінка втратила близько 100 тисяч гривень. Про це інформує пресслужба ГУНП.

Це непоодинокий випадок, і такі у поліції області фіксують по декілька на добу. Зламавши сторінку, шахраї від імені власника акаунта розсилають підписникам однакові повідомлення на зразок: «Привіт! Позич, будь ласка, гроші до завтра! Дуже треба!».

Суму шахраї зазначають різну, вказують номери своїх карток, і у такий спосіб привласнюють кошти осіб, які погоджуються їх позичити.

Аби не потрапити на гачок до шахраїв, отримавши таке прохання, зателефонуйте та запитайте у друга, чи це дійсно він просить вас про допомогу. 

Також для більшої безпеки правоохоронці радять застосувати двоетапну автентифікацію. Вона дозволить при в вході в обліковий запис перевіряти вашу особу через пошту, або номер мобільного телефону.