#РозбиваємоМіфи Якщо вас хтось переконує в тому, що ❌ ви зобов’язані сплатити благодійні внески у пологовому будинку ❌, знайте

#РозбиваємоМіфи

Якщо вас хтось переконує в тому, що ❌ ви зобов’язані сплатити благодійні внески у пологовому будинку ❌, знайте

#РозбиваємоМіфи

Якщо вас хтось переконує в тому, що ви зобов’язані сплатити благодійні внески у пологовому будинку , знайте – це неправда.

Медична допомога при пологах є безоплатною в тих пологових будинках та медичних закладах, які мають договір із Національною службою здоров’я за відповідним пакетом.

Незалежно від того, де ваша реєстрація чи фактичне місце проживання. Ви можете проживати в одному районі міста, а для пологів вибрати пологовий будинок в іншому районі. Ви можете бути зареєстрованими, наприклад, на півдні України, але якщо обставини складаються так, що вам зручніше народжувати в медзакладі, розташованому на заході України, – це ваше право.

Програма медгарантій покриває пологи незалежно від того, вирішує жінка народжувати разом із партнером або партнеркою в лікарні, чи обмежується виключно присутністю персоналу пологового відділення.

Докладніше про пакет “Медична допомога при пологах” читайте тут: https://nszu.gov.ua/novini/pologi-u-programi-medgarantij-2024-1132

Джерело