#FightForUkraine Томас Ґрей Гарріс був ветераном морської піхоти США, навчався на медика, волонтерив та мандрував

#FightForUkraine

Томас Ґрей Гарріс був ветераном морської піхоти США, навчався на медика, волонтерив та мандрував

#FightForUkraine

Томас Ґрей Гарріс був ветераном морської піхоти США, навчався на медика, волонтерив та мандрував, однак залишив своє мирне життя в США, щоб допомогти Україні.

Томас Ґрей Гарріс народився 1990-го року у Каліфорнії. Біологічна родина Гарріса вела асоціальний спосіб життя, тому у віці двох років його всиновили офіцер морської піхоти Річард Гарріс з дружиною Сюзанною.

У школі Томас був активним членом бойскаутів, зокрема за свої успіхи його відзначили найвищою нагородою організації – Eagle Scout. Також він активно займався спортом – мав чорний пояс з тхеквондо та чотири роки підряд виступав на регіональних змаганнях з гольфу за команду Highlander Golf Team.

У 2009-му, після навчання в школі, Томас вступив до Корпусу морської піхоти США. Після рекрутського вишколу, служив у 2-їй дивізії морської піхоти. У 2010-му році взяв участь у війни проти талібів в Афганістані. Виконував бойові завдання в районі округу Марджі.

Після звільнення зі служби вивчав медсестринську справу в Університеті Алабами. Протягом трьох місяців стажувався в африканській країні Гана, де зокрема приймав пологи. Згодом вивчав неврологію у підготовчій медичній школі Колумбійського університету в Нью-Йорку. Також отримав сертифікат фахівця екстреної медичної допомоги. Планував стати лікарем.

Томас Ґрей Гарріс обожнював мандрувати. Однією з останніх його великих мандрівок була Флоридським шляхом – пішохідним заповідним маршрутом довжиною близько 2400 кілометрів. Також він мріяв освоїти фах пілота та стрибнути з парашутом, для цього пройшов вишкіл в Авіаційному таборі NASA.

У серпні 2023 року приїхав в Україну та вступив до Інтернаціонального легіону ЗСУ. Наприкінці жовтня Гарріс отримав поранення у бою з російськими військами. Після одужання повертався на лінію фронту, однак загинув у автокатастрофі 24 листопада 2023 року. Як бойскаут та ветеран морської піхоти похований на Арлінгтонському національному цвинтарі

Джерело