Обрано нового Протоігумена та радників у Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні

Обрано нового Протоігумена та радників у Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні

14 лютого 2024 року Провінційна Капітула Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні, яка проходить у монастирі святого Йосифа у Брюховичах, більшістю голосів обрала Протоігумена Провінції. Протоархимандрит за згодою своєї ради потвердив вибір.

Протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя став о. Йосиф Кралька, ЧСВВ, дотеперішній Провінційний радник та ігумен Дрогобицького монастиря святих апостолів Петра і Павла.

Також, Провінційна Капітула Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні обрала чотирьох Провінційних Радників, одного з яких – Провінційним Вікарієм. Провінційні Радники, очолювані Протоігуменом, творять Провінційну Раду, яка має широкі повноваження в управлінні Провінцією, прийнятті рішень та покликана допомагати та врівноважувати владу в чернечій спільноті отців Василіян.

Провінційними радниками на наступну чотирирічну каденцію стали: о. Віктор Квасній, ЧСВВ, якого одночасно обрано Провінційним вікарієм, о. Веніамин Чернега, ЧСВВ, о. Роман Мельник, ЧСВВ та о. Роман Шуп’яний, ЧСВВ. Протоархимандрит за згодою своєї Ради затвердив результати виборів.

Бажаємо о. Протоігумену та Провінційним Радникам Провінції Найсвятішого Спасителя щедрої Божої благодаті для служіння на добро Церкви та українського народу.

За матеріалами: osbm.in.ua

Джерело