#FightForUkraine 29 грудня 2023 року російські війська обстріляли Одесу. Внаслідок обстрілу спалахнула пожежа в житловому будинку

#FightForUkraine

29 грудня 2023 року російські війська обстріляли Одесу. Внаслідок обстрілу спалахнула пожежа в житловому будинку

#FightForUkraine

29 грудня 2023 року російські війська обстріляли Одесу. Внаслідок обстрілу спалахнула пожежа в житловому будинку. Лише завдяки хоробрості Валерія Лукашова вдалось уникнути жертв у тій пожежі.

Валерій Лукашов – колишній військовий. Закінчив Ташкентське військове училище. Після розпаду СРСР продовжив службу в Збройних Силах України. У 2000-х навіть командував колишнім головнокомандувачем Валерієм Залужним. Офіцери разом служили в Одеському інституті сухопутних військ. Валерій Лукашов командував батальйоном, а Валерій Залужний у його підпорядкуванні – ротою. Однак через проблеми зі здоров’ям підполковник Валерій Лукашов звільнився у запас.

Понад 10 років чоловік працює слюсарем-сантехніком у житлово-комунальному сервісі «Хмельницький», що в Одесі.

29 грудня російська ракета влучила у триповерховий будинок на вулиці Картамишивській. У будинку почалася пожежа, але люди не могли вийти на вулицю, тому що вибуховою хвилею було пошкоджено двері та заблоковано вихід.

Валерій Лукашов прибув на місце події раніше, ніж наряд ДСНС. Згадавши роки військової підготовки, чоловік почав рятувати жителів будинку. Через вікна йому передавали дітей з палаючого будинку. Так слюсар-сантехнік врятував трьох дітей.

«Коли чуєш плач дітей та крик жінок – про себе вже не думаєш. Просто хочеться допомогти людям», – пояснив свій геройський вчинок Лукашов.

Згодом, коли на місце події прибули рятувальники, спільними зусиллями вдалось розблокувати двері та евакуювати решту людей, що залишались в будинку.

23 січня Президент України Володимир Зеленський нагородив Валерія Лукашова медаллю «За врятоване життя».

Джерело