💬 «Я і мої друзі, учні — ми всі підтримали Майдан. Так і розпочався наш донецький, невеличкий Майдан

💬 «Я і мої друзі, учні — ми всі підтримали Майдан. Так і розпочався наш донецький, невеличкий Майдан, де збиралися наші однодумці, всі люди, яких ми знали»,згадував Ігор Козловський, вчений-релігієзнавець, полонений т.зв. «ДНР», учасник Ініціативної групи «Перше грудня».

😔 10 років минуло від завершення Революції Гідності. 20 лютого 2014 року в центрі Києва відбувся масовий розстріл протестувальників, а наступного дня стало відомо про втечу зі столиці тодішнього президента Януковича.

🕯 У ці дні, вшановуючи пам’ять Героїв небесної сотні, ми згадуємо події Майдану та пробуємо визначити для себе, як змінили нас ці події, яке значення має Майдан для нашого суспільства.

ℹ️ Український інститут національної пам’яті у 2014-2018 роках провів запис усних свідчень учасників та очевидців Революції Гідності. На основі цих записів ми щорічно публікуємо добірки цитат.

📍 Цьогоріч у добірці — міркування людей, яких ми називаємо суспільними авторитетами. Їхня участь у Майдані була важливою для протестувальників, підтримувала у вирішальні дні. А також лідерів громадської думки, чия позиція слугує орієнтиром для багатьох, чиї рефлексії можуть впливати на суспільний поступ.

#ГолосиГідності

💬 «Я і мої друзі, учні — ми всі підтримали Майдан. Так і розпочався наш донецький, невеличкий Майдан
Голоси Революції гідності: Ігор Козловський – YouTube
💬 «Я і мої друзі, учні — ми всі підтримали Майдан. Так і розпочався наш донецький, невеличкий Майдан, де збиралися наші однодумці, всі люди, яких ми знали», — Ігор Козловський, вчений-релігієзнавець, полонений т.зв. «ДНР», учасник Ініціативної групи «Перше…

Джерело