Російська армія не має успіху на лівобережжі Херсонщини, а зазнає потужних втрат

  • Автор допису:

Російські війська не маючи переваги на лінії зіткнення заповнюють інформаційний простір своїми вигаданими перемогами. Такою стала фейкова доповідь про зачищення українського плацдарму на лівому березі Херсонської області.

Про це в етері телемарафону Суспільне.Спротив заявила керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

На тлі цих розмов факти говорять абсолютно протилежне. Армія РФ зазнає найпотужніших втрат. За минулу бойову добу ліквідували 98 російських військових. Одна третина з цієї кількості — безпосередньо ліквідована у напрямку Кринок. І те, що вони спромоглись лише на один штурм протягом минулої доби, це також красномовно свідчить про зміни погодних умов, в яких довелося діяти іншим способом», — повідомила Гуменюк.

За її словами розвіяний туман дозволив російській армії активізувати авіацію. Вони намагалися знову випускати керовані авіабомби по правому берегу, зокрема, атакували Саблуківку. Також намагалися атакувати й лівобережжя некерованими авіаційними ракетами.

Це ще раз говорить про те, що успіху на самій лінії зіткнення немає. Намагаються тиснути з повітря. Активізували у цих погодних умовах і використання FPV дронів, «Ланцетів», інших БпЛА і трошки підсилили обстріли артилерії. Зокрема, по об’єктах цивільного інфраструктури завдали близько 20 обстрілів. Це в основному правий берег. У відповідь Сили оборони, продовжуючи контрбатарейну боротьбу, знищили півтора десятка важкокаліберних гаубиць РФ», — зазначила речниця.

Крім цього, Наталія Гуменюк розповіла, що критичної зміни в кількості російських військ не зафіксували. І додала, що вони намагалися провести ротацію.

Це зрозуміло, вони весь час це роблять, як спосіб підтримання комплектації штурмових груп, тому що зазнаючи потужних втрат, вони змушені формувати нові штурмові групи з іншого персоналу. Не з тих, хто там побував і точно знає, що це квиток в один кінець. Кожного разу штурмові групи мають втрати до 80 відсотків свого особового складу», — резюмувала Гуменюк.

Читайте також: Кількість покинутої російської важкої техніки на Олешківській трасі видно навіть з космосу.