У 2023 році Укрзалізниця додатково заощадила державі 800 млн грн. ⠀ ℹ️ Більша частина використаних бюджетних…

У 2023 році Укрзалізниця додатково заощадила державі 800 млн грн.
⠀
ℹ️ Більша частина використаних бюджетних...

У 2023 році Укрзалізниця додатково заощадила державі 800 млн грн.

ℹ️ Більша частина використаних бюджетних коштів спрямована на соціальні проєкти, зокрема закупівлю пасажирських вагонів у вітчизняного виробника та на часткове завершення раніше розпочатих інфраструктурних проєктів.

На інші витрати та капітальні інвестиції Укрзалізниця спрямовувала виключно власні та залучені кошти. Крім того, минулого року Укрзалізниця здійснила рекордні відрахування до бюджету країни.

Зекономлені Укрзалізницею кошти у 2023 році відповідно до закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» будуть спрямовані на фінансування заходів з експлуатаційного утримання автомобільних доріг.

☝️ У подальшому Укрзалізниця планує звертатися за підтримкою до держави виключно для фінансування соціальних і стратегічних проєктів, які необхідні компанії та країні. Також для реалізації зазначених проєктів товариство залучатиме партнерів та міжнародні фінансові інституції.

Загалом у 2023 році Укрзалізниця інвестувала у свій розвиток і відбудову 17,9 млрд грн. Тобто 76,5% цих коштів — це були власні інвестиції компанії та залучені кошти.

🔗 Детально: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/623933/

Джерело