#вісник_санкцій В нас є потужна санкційна підтримка. Особливо пишаюся, що у санкційних пакетах проти рф враховані…

#вісник_санкцій

В нас є потужна санкційна підтримка. Особливо пишаюся, що у санкційних пакетах проти рф враховані пропозиції групи Макфола-Єрмака.

🇺🇸США – 554 позиції у нових санкційних списках, а також Business Advisory: «Ризики та міркування для ведення бізнесу в російській федерації та на окупованих росією територіях України».

Такі документи є по Ірану, КНДР, Мʼянмі – тепер і рф.

У санкційних списках маємо наступне:

– Особи, пов’язані з викраденням українських дітей. Це дуже важливо;
– Компанії з енергетичного сектору, в тому числі афілійовані з «Росатом»;
– Постачальники мікроелектроніки – компанії з юрисдикцій ОАЕ і КНР;
– Виробники російського ВПК;
– Національна система платіжних карт «МИР»;
– Фінансові установи, інвестиційні компанії та фінтех;
– 25 танкерів що перевозять російську нафту і іранську зброю. Також десятки позицій стосуються виробництва і постачання «Шахедів» і «Ланцетів», десятки позицій б’ють по виробництву російських ракет.

У списках російські олігархи – Комаров, Гордеев, Струков. Також ІТ компанії.

Під обмеженнями верстатобудування і постачання. Також постачальники мікроелектроніки і авізапчастин. Приємно бачити «Аеростан», «Навіс», «Алабуга».

🇬🇧Велика Британія – майже 100 осіб у новому списку.«Свердлов» – виробник боєприпасів; енергетичні компанії зокрема «Новатек» і «Арктик СПГ», нафтотрейдери зокрема «Нільст Труст»; перевізники тіньового флоту Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping; компанії з алмазного сектору і новий гендиректор «Алроси»; особи, пов’язані з виробниками міді, цинку та сталі – «УГМК», «Мечел», «ОМК». Також, компанії з КНР, Туреччини, Швейцарії, Маршалових островів.

Приємно бачити врахування наших звітів, зокрема щодо діамантів, верстатів, РЕБ, літаків, ВПК300, та звіт по посиленню енергетичних санкцій.

🇨🇦Канада – 163 особи. Олігархи Молчанов і Бокарєв, логістичні підприємства, а також підприємства ВПК, зокрема зі звітів «Верстати», «Дрони», «Літаки». Федеральне агентство новин, і Красная Звезда зі списку пропаганди.

🇪🇺13-й пакет від ЄС – 194 особи. Окрім сектору ВПК – це і логістика, і деякі ІТ компанії, їх керівники, а також особи причетні до викрадення українських дітей. Виробники пороху, патронів, електроніки. Національний центр вертольотобудування ім. Міля і Камова, машинобудівельний завод «Арсенал», «Красное Знамя», «Искра», «Турбина».

Також розширено список заборонених до експорту товарів – це ті компоненти, які ми знаходимо у російських дронах. ЄС демонструє єдність, незважаючи на спроби проросійських сил розхитати їх.

Також Австралія, Нова Зеландія, Японія.

Вдячний партнерам, міжнародним експертам зокрема моєму другу Майклу Макфолу, неурядовим орагнізаціям, і всім українським органам.

Це наш спільний результат. Продовжуємо роботу.

Джерело