📍Сьогодні команда МОЗ на саміті «Україна. Рік 2024». Наводимо тези з виступу міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка:

📍Сьогодні команда МОЗ на саміті «Україна. Рік 2024».

Наводимо тези з виступу міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка:

📍Сьогодні команда МОЗ на саміті «Україна. Рік 2024».

Наводимо тези з виступу міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка:

Торік понад 260 тисяч людей отримали реабілітаційну допомогу у медичних закладах. Запит великий. Концепція, яку ми реалізуємо, передбачає, що в кожній кластерній та надкластерній лікарні буде сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації. Тобто понад 250 по всій країні. Також працюватимуть шість спеціалізованих реабілітаційних медзакладів національного рівня. Ще пʼять реабілітаційних центрів  запустить Міністерство оборони.

 
Понад 320 тисяч пацієнтів звернулися по психологічну допомогу у 2023 році. Цифри говорять, що за рік запит зріс майже вдвічі.  Найперше завдання, яке перед нами стояло минулого року — підвищити доступність психологічної підтримки. Завдяки масштабному навчанню в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської тепер психологічну підтримку надає вже кожен третій сімейний лікар в Україні.  Наступний крок — розбудова мережі центрів з ментального здоровʼя на базі кластерних лікарень. Плануємо, що до кінця року їх буде як мінімум 30. 

Ще один актив, який плануємо долучити — санаторії. Наразі працюємо над тим, щоб 12 з них перетворити на повноцінні центри психологічної реабілітації.

Відновимо людину — людина відновить все! 🇺🇦

Джерело