Учасники руху опору закликали бойкотувати російські псевдовибори. Що рекомендують мешканцям в окупації

  • Автор допису:

На окупованій території Херсонської області російські загарбники планують провести так звані «дострокові вибори» президента РФ. Їх розбили на два етапи: так, у Скадовському районі з 27 лютого по 29 лютого незаконні вибори проведуть у Каланчацькій громаді, а з 1 по 3 березня — у Голопристанській та Скадовській громадах.  

Учасники руху опору «Жовта Стрічка» звернулись до мешканців Херсонської області, які вимушені перебувати в окупації. Вони закликали ігнорувати фейкові вибори окупантів та розробили рекомендації для уникнення участі у незаконних виборах. 

Отже, учасники руху опору рекомендують:

  • не перебувати вдома або змінити місце перебування. Не варто надавати організаторам псевдовиборів жодних ознак вашої присутності вдома;
  • уникати громадських місць, таких як вокзали, торговельні площі, ринки та інші, адже саме там організатори намагатимуться залучити до голосування;
  • не допомагати в організації або проведенні цих «виборів», не працювати у «виборчій комісії», не надавати матеріальну чи логістичну підтримку; 
  • ігнорувати усі вхідні телефонні дзвінки з кодом +7, адже це можуть дзвонити з окупаційних «виборчих дільниць».

Від місцевих мешканців журналісти Район.Скадовськ довідались, що члени окупаційних «виборчих комісій» разом зі спеціально навченими «волонтерами» відвідують квартири та приватні будинки мешканців для «роз’яснення» правил «голосування».

Зазначимо, що організація таких «виборів» є незаконною та не має легітимності. Ці дії є ще одною спробою Росії легітимізувати свою окупацію території України та порушує міжнародні стандарти демократичних виборів. 

Нагадаємо, що учасники руху опору «Жовта Стрічка» створили карту локацій, які російські окупанти планують використати в якості «виборчих дільниць» на псевдовиборах свого президента. Переглянути карту можна за посиланням.