Судитимуть окупаційного «директора» Чорноморського біосферного заповідника

  • Автор допису:

За матеріалами Державного бюро розслідувань судитимуть колаборанта, якого окупанти призначили «директором» захопленого Чорноморського біосферного заповідника на Херсонщині. Йдеться про Ігоря Жданюка, якому ДБР раніше повідомляла про підозру в колабораціонізмі. 

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Територіального управління ДБР у м. Мелітополь, яке займається справою Жданюка.   

Ігор Жданюк, колишній фермер, мешканець села Таврійське Голопристанської громади. Посаду Жданюк отримав за активну співпрацю з російськими окупантами, до цього він не мав жодного відношення до екології. Від початку війни він підтримував російське вторгнення, співпрацював з загарбниками та просував ідеї «руського миру». Брав участь у фейкових виборах та став депутатом від партії «Єдина Росія» на окупованій території Херсонщини. За колабораційну діяльність Ігорю Жданюку загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Чорноморський біосферний заповідник є найбільшим і одним із найстаріших в Україні. Він розташований на північному узбережжі Чорного моря і охоплює акваторію і дрібні острови у Тендрівській і Ягорлицькій затоках у Херсонській області. Адміністрація заповідника знаходиться у нині окупованій Голій Пристані.

Судитимуть окупаційного «директора» Чорноморського біосферного заповідникаОкупаційний «голова» Голої Пристані Віталій Титаренко разом з «директор» Чорноморського біосферного заповідника Ігорем Жданюком

Читайте також: 

  • Оголосили про підозру в колабораціонізмі окупаційній «голові» Благодатного.
  • Судитимуть «начальника департаменту» окупаційної адміністрації Херсонської області.